perjantai 6. kesäkuuta 2014

Komeita autoja ja karuja maisemia

Hellou,

Päätettiin ajella Hervey Bayhin ainakin osittain sisämaan kautta, sillä rannikko on tosiaan jo aika hyvin nähty. Nyt ollaan Charters Towersissa ja tänään on tarkoitus lähteä ajelemaan alas päin. Home Hillistä lähdettiin toissapäivänä ja kurvailtiin pienen Ravenswoodin kautta tänne Charters Towersiin.

Ravenswood oli tosi pieni paikka, joku 150 asukasta. Käytiin paikallisessa pubissa kaljalla ja jututettiin yhtä paikallista äijää, sekä kahta ruotsalaista reppureissaajaa, jotka olivat töissä tuolla. Kaikki olivat ihmeissään miten nuoret ihmiset ovat eksyneet ko. paikkaan :D. Noo, kyllä me sitä vähän itsekin ihmeteltiin, sillä tuolla ei tosiaan ollut yhtään mitään paitsi tuo pubi ja pieni kauppa.

Reitti tuonne oli melko mielenkiintoinen. Viimeiset 44 kilometriä hiekkatietä. Jossain lukikin, että tällä seudulla saa kokea aitoa outback tunnelmaa, vaikkei rannikolle ole kuin parin tunnin ajo. Reitin varrella oli muun muassa paljon lehmiä ja osa niistä makasi tiellä, sillä tuolla ei ollut mitään aitoja. Paikoin oli kylttejä joissa luki "Cattle on road". Ajeltiin varovaisesti eikä törmätty yhteenkään sarvipäähän :).

44 kilometriä hiekkatietä

Lehmiä tiellä ja sen varrella

Eilen tultiin tähän Charters Towersiin. Päivä meni pyörien kylällä ja iltasella leiriydyttiin yhden huoltsikan pihaan. Kun käytiin kysymässä sisältä onko ok olla yö tuolla, saatiin vastaukseksi, että "joo, parkkeeratkaa siihen "No Camping" -kyltin viereen :D. Jep. Siihen parkkeerattiin.

Camping area

Huoltsikalla meidän lisäksi vietti yötä muutama iso rekka, eli road train. Yhdestä Ola laski, että siinä oli 66 rengasta ja pituutta varmaan joku 50 metriä. Hurjia mörköjä.




Täällä Charters Towersissa on tänään burniskisat ja päivällä nähtiin kaupungilla upeita autoja. Itse kisoja ei ennätetä jäädä katsomaan, sillä vielä on tänään edessä reilu 100 kilsan ajo seuraavaan yöpaikkaan.







Itse onnistuin saamaan jonkun vatsapöpön tuolta Home Hillistä. Epäilen, että tuli valmissalaatista minkä söin, sillä se oli ainoa ruoka mitä Ola ei ole syönyt ja se on ihan terve. Pari päivää on nyt saanu ravata vessassa melko tiuhaan ja vatsa on niin kipeä, että makuuasento on ainoa missä on hyvä olla. Kumma vaiva, sillä maitohappobakteeritkaan ei ole auttaneet yhtään, vaikka niitä oon useamman kerran päivässä napsinut. Onneksi vielä tuli mieleen Teijan vinkki kookosvedestä ja sitä käytiin hakemassa litra kaupasta, josko tuolla tauti taittuisi.

Auttaisikohan tämä...

Nyt lähdetään ajelemaan kohti Emeraldia. Tänään ei tosiaan ajella kuin reilut 100 kilsaa, mutta huomenna olisikin sitten reilusti enemmän edessä.

Kuulemisiin :)

Terkuin Elina ja Ola



3 kommenttia:

  1. Ellu, ne näkemänne "lehmät" oli kyllä härkiä. Kiitos taas hyvästä jutusta !

    VastaaPoista
  2. Ostakaapas taas mustikkaa ja siitä sitten soppaa tekemään, se auttaa mahatautiin!
    Mooses&co

    VastaaPoista
  3. Vatsa voi onneksi jo paremmin, mustikoita on syöty, mutta ei keittona :)

    VastaaPoista

Voit kommentoida myös anonyyminä!