maanantai 16. kesäkuuta 2014

Chinchilla

Moikka vaan!

Hervey Bay lähestyy kovaa vauhtia. Tällä hetkellä ollaan Chinchillassa ja huomenna jatketaan taas matkaa. Viime päivinä täällä on vallinnut kaunis auringonpaisteinen sää. Tosin kylmä on. Tän hetkistä keliä voisi ehkä verrata johonkin Suomen syksyyn. Päivisin sellainen 15 astetta, mutta öisin selvästä alle 10. Viime yönä taisi alhaisimmillaan käydä 4 asteessa.

15 astetta lämmintä

Uskomattoman nopeati kelit kylmeni. Vielä Sapphiressa sai hengailla sortseissa ja topissa ja nyt joutuu jo aamulla kiskomaan farkkuja jalkaan. Hyisevät yölämpötilat ovat myös pakottaneet kaivamaan makuupussit esille. Tänään myös ostin pipon, jottei ensi yönä päätä palelisi. Kaikkea sitä. Eikö me nimen omaan tultu tänne kylmyyttä pakoon? :D Noo, ei siellä Suomessa vissiin sen lämpöisempää ole, sillä juuri lueskelin iltsikasta, että jossain on satanut jopa lunta.

Makuupussin ja peiton kanssa joten kuten tarkenee
Näin hyvin Ola oli aamulla kääriytyny

Tälläistä löytyi tänään ostoslistalta
Tää Chinchilla on mukavanoloinen noin 8000 asukkaan kaupunki. Tosi vehreää verrattuna viime päivien maisemiin. Meidän leirintäpaikka on kauniin järven rannalla. Mukava katsella illalla tyyntä järveä ja siellä uiskentelevia pelikaaneja.

Auringonlasku järvellä ja näkyy siellä pelikaanikin!

Tänään käytiin uimassa paikallisessa uimahallissa. Olin katsonut valmiiksi, että sieltä löytyy sisäuima-allas, sillä näillä keleillä ei oikein nappaa polskia ulkona. Uinnin jälkeen jo vähän vilusta hytisten oli kiva huomata, ettei suihkuista tullut kuin kylmää vettä. Hana oli kyllä myös kuumalle vedelle, mutta sieltäkin tuli kylmää. Ja tosiaan viime yön +4 asteen lämpötilan takia kylmä vesi todellakin oli kylmää. Hiuksia pestessä tuntui että aivot jäätyy. HYI. Oli ehdottomasti kylmin suihku missä oon ikinä käyny. Ajateltiin mennä myös huomenna uimaan, mutta tämän jälkeen ei varmana mennä. Vieläkin palelee, vaikka istun tässä pipo päässä.

Nyt en toivota teille lämmintä kesää, sillä se ilmeisesti aiheuttaa sinne juuri päinvastaista säätä :D. Toivottavasti saatte siis kärsiä ennätyskylmästä juhannuksesta!

Terkuin matkalaiset

2 kommenttia:

Voit kommentoida myös anonyyminä!