keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Kohteena Hervey Bay

Moi,

Palataan postauksissa kuulumisten päivityksiin. Meidän suunnitelmat on vihdoin selkeytyneet ainakin seuraavan parin kuukauden ajaksi. Ollaan nyt matkalla alas päin, Hervey Bayhin.

Huomasin facebookissa ilmoituksen, jossa haettiin talo- ja koiravahtia Hervey Bayhin heinäkuun ajaksi. Diiliin kuuluu kahden koiran lisäksi kaksi kisua, jes!

Haudattiin siis työnhaku ainakin tältä osin ja stressi hälveni samantein. Nyt on tiedossa melko vähäkuluinen kuukausi mikä on tosi jees. Tosin bensaa nyt kuluu vielä jonkin verran, sillä ollaan Hervey Baystä noin 1000 kilsaa pohjoisessa tällä hetkellä.

Juuri nyt ollaan Home Hillissä, missä on upea matkailijoille tehty comfort stop. Löytyy keittiö, suihkut ja vessat. Tässä ollaan majailtu pari yötä ja tänään jatketaan taas matkaa.

Home Hill Comfortstop

Kelitkin on olleet viime päivinä varsin suotuisat. Aurinkoa riittää ja lämpö hipoo 30 astetta. Oikeastaan Innisfailin jälkeen on paistanut lähes koko ajan. Tuota Cairnsin aluetta kutsutaankin nimellä "wet tropics" eikä ihme. Vietettiin tuolla seudulla reilut pari viikkoa ja käytännössä joka päivä satoi.

Fiilikset on nyt ihan mukavat kun on taas joku suunta minne mennä. Saa nähdä mitä tuon heinäkuun jälkeen keksitään. Ehkä niitä töitä sitten?

Ainiin.. Täällä on myynnissä sellainen hedelmä kun custard apple. Ei mitään hajua mikä on suomeksi. Noita kylttejä on tienvarsilla usein ja oon vaan ajatellut, että se on jokin omenalajike. Nyt kuitenkin törmättiin siihen kaupassa ja hedelmää katsomalla tuli aika nopeasti selväksi, ettei se mikään omena ole. Päätettiin sitten ostaa yksi kokeeksi. Ostettaessa möntti oli kivikova ja luettiin, että kypsänä se on pehmeä. Ei muuta kun laatikkoon odottelemaan kypsymistä. Yhtenä aamuna se olikin sitten pehmeä ja päätettiin syödä sitä puurossa (jep, aika uhkarohkeaa...) Halkaistu hedelmä paljastui paljon mustia siemeniä sisältäväksi ja erittäin kosteaksi. Hedelmäliha oli valkeaa ja tuoksu makea. Helpoiten hedelmälihan sai kuoresta lusikoimalla suoraan kuppiin. Maku oli mielenkiintoinen. Alkuun hieman outo, mutta melko hyvä. Muistutti vähän ruusunmarjaa. Tämä meidän yksilö oli jo todella kypsä ja varmaan siksi niin makea. Täytyy ostaa toistekin!

Tältä se näytti ostettaessa
Kypsänä keltaisempi
 

Ja vielä ainiin! Täällä on drive thru -viinakauppoja (ja myös leipomoita).  Ei olla vielä kokeiltu, miten noissa palvelu pelaa, mutta ehkä vielä joku päivä.


Terkuin Elina ja Ola

2 kommenttia:

  1. Moikka!

    Tuo custard apple on suomeksi annoona, lisäinfoa löytyy vaikka täältä:
    http://www.kasvikset.fi/Suomeksi/Asiakkaille/Kasvitieto/Syotavat_kasvit/Eksoottiset_hedelmat/annoona_

    Joskus Madeiralla on tullut ko. hedelmää maistettua ja maku on mielenkiintoinen ;).
    BTW, Alko saisi ottaa oppia noista drive thru-viinakaupoista...

    Tsemppiä sinne maapallon toiselle puolelle!

    terkuin Pihlis

    VastaaPoista
  2. Ahaa, thanks :) Ihanaa, että et oo vielä unohtanu mua!

    VastaaPoista

Voit kommentoida myös anonyyminä!