tiistai 11. helmikuuta 2014

Tuulen viemää, tuulen viemää...

Moi taas!

Meidän reissu etenee ja suunnitelmat muuttuu. Lähdettiinkin jo torstaina Canberrasta takaisin Sydneyyn. Perjantaina suunnattiin katsastamaan ehkä Sydneyn upein mesta, Bondi Beach. Molemmilta lähti talviturkki ja illalla oltiin punaisia kuin ravut. Oli kyllä upea ranta, mutta kaameet aallot ja polttava aurinko! Nyt rupeaa jo väri hieman tasaantumaan ja pukeminen sujumaan ilman tuskaa :D

Bondi Beach ja upeet maisemat!












Loppu viikko hujahtikin sitten Sydneyssä. Koitettiin mennä Sydney Harbour Bridgen kaiteille kävelemään, kun nähtiin siellä porukkaa, mutta lysti olisi maksanut yli 200 taalaa per nenä, joten luovuttiin suunnitelmasta ja tyydyttiin kävelemään ihan vaan normisti sillalla. Illalla käytiin katsastamassa yhtä monista lähi puistoista ja nähtiin upee auringonlasku.













Maanantaina suunnattiinkin sitten kavereiden kanssa Blue Mountainsille Blackheatin kaupunkiin, mistä oltiin vuokrattu kahden makuuhuoneen lomamökki. Oikeen luksusta hosteilleihin verrattuna! Matka Sydneystä Blackheatiin kesti parisen tuntia junalla. Pieni, 5000 asukkaan kaupunki otti meidät vastaan helteisissä tunnelmmissa. Tuli myös syötyä kesän ekat jäätelöt!
 
Hyh, kylmää!













Tiistaina, eli tänään, oltiin katsastamassa lähikaupunkia, Katoombaa, ja sen upeita nähtävyyksiä. Loppujen lopuksi selviydyttiin kuitenkin vaan yhteen niistä, Scenic Worldiin. Syynä tähän oli pääasiassa se, ettei löydetty vuokrapyöriä, vaikka kuinka yritettiin etsiä. Ei kuitenkaan harmittanut, sillä Scenic Worldissä oli kaikenlaista upeeta kateltavaa. Paikka on eräänlainen luonnonpuisto, jossa voi ajella maailman jyrkimmällä rautatiellä, sekä kahdella erilaisella kaapelivaunulla ja kierrellä alhaalla sademetsassä. Upeet näköalat!


Blue Mountains







'




Tämän päivän harhailujen seurauksena molemmilla on mukavat rakot jalassa, joten huominen menee lepäillessä, jes! Kaverit lähtevät katsastamaan jotain paikallisia luolia, mutta niillä onkin aikataulu, meillä ei.

Ai niin... Saatiin vuokrattua huone Bondi Beachin nurkalta, joten asutaan virallisesti Sydneyssä seuraava kuukausi. Toivottavasti on mukavat kämppikset. Kuukauden päästä me ollaan toivottavasti niiiiiiiiiiiin ruskeita, ettei erotuta paikallisista enää juuri mitenkään. Englantikin rupeaa jo taipumaan niin hyvin, että puolet ajatuksistakin on jo vaihtanu kieltä. Ainakin näin muutaman viinilasillisen jälkeen. Ainiin, tänään grillatiin!

Grillataan
ja mökkeillään...




















Mukavaa talven ja paskan ja loskan jatkoa sinne Suomeen :p

Terkuin Ellu ja Ola



No kestääkö?
11.1.2014

Olamurunen on ollu tänää vähän kärttynen, koska sen kengät hankaa sille rakkoja jalkaan. Nyt illalla juotettiin sille vähän viiniä ja pikkuhiljaa se jo hymyilee. Huomenna koitan saada sen lähtemään mun kanssa Katoombaan katsastamaan kirpputoreja, mitä pongailin tänään. Katotaan kuin käy. Nyt sillä on rakkolaastareita, niin tsäänssit voi olla ihan hyvät. Ja tarviihan se ne uudet kengätkin....


6 kommenttia:

  1. Ihanaa kuulla et siel on kaikki sujunu suht mallikkaasti :) ! Scenic World kuulostaa upeelta :) Enjoy!

    VastaaPoista
  2. Jep, kyllä koitetaan nauttia :) Ihanaa, kun jaksat seurailla meitä, kaamee ikävä jo kaikkia!

    VastaaPoista
  3. Antakaapa tassujen parantua rauhassa, onhan teillä aikaa! Loskaa ja muuta.. ei haittaa: minä saankin köllötellä uunin pankolla.
    Terveisin Mooses &co

    VastaaPoista
  4. Terkut Tunturikadun sukulaishepuilta! Ja happy Valentines day xxx

    Nauttikaa lämmöstä ja auringosta meidänkin puolesta!

    irku x ulla x kimi x päivi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks, terkkuja myös sinne suunnalle, koitetaan nauttia auringosta, kun se seuraavan kerran näyttäytyy :)

      Poista
  5. Ruskettuneina te juurikin erottuisitte paikallisista. :) Kukaan normaali aussi ei ota aurinkoa vaan suojautuu silta. Slip, slop, slap eli "slip on long sleeved clothing, slop on sunscreen  and slap on a hat" Paikallisten rusketus tulee yleensa aina purkista. :) Ja kannattaa todellakin olla varovainen sen auringossa oleilun kanssa, otsonikerros on meinaan Eurooppaa huomattavasti ohuempi.

    VastaaPoista

Voit kommentoida myös anonyyminä!