perjantai 31. tammikuuta 2014

Welcome to the land Down Under!

Jee, päästiin perille ja ensimmäinen päivä on jo pyöritty hukassa ympäri Sydneytä. Saatiin avattua paikalliset pankkitilit. Tarkotuksena oli myös hankkia puhelinliittymät, mutta sen verran eksyttiin tuolla kaupungilla, että mokoma pulju oli menny jo kiinni. No. Huomenna uusi yritys.

Mitään muuta järkevää ei oikein saatu aikaan, mutta ei sen väliä, sillä onhan meillä vuosi aikaa!
 
Matka meni melko hyvin. Kokonaismatka-ajaksi kotiovelta hostellille tuli hieman yli 33 tuntia ja voin kertoa, että sen verran poikki oltiin, että uni maistui eikä hostellin mölystä ollut tietoakaan. Ensimmäinen kolmen tunnin lentopätkä Helsingistä Milanoon meni nopeasti ja epämukavasti. Finskin kone oli ahdas ja muutenkin kulahtanut. Kaksi seuraavaa pätkää Cathay Pacificin koneilla meni sen sijaan tosi hyvin, vaikkakin pitkästi (ensimmäisellä pituutta noin 12 tuntia ja toisella 9). Jokaisella paikalla oli oma kosketusnäyttö, josta pystyi valitsemaan leffoja ja tv-sarjoja katsottavaksi. Jalkatilaa oli kanssa tosi mukavasti, sopi jopa hyvin ristimään jalat.


Tälläisestä katseltiin leffoja ja sarjoja























Ruoat oli tosi hyviä!








Cathay Pacificista jäi muutenkin todella positiinen kuva. Henkilökunta oli ystävällistä ja ruoat ihan superhyviä! Joka ruokailulla oli 2 tai 3 vaihtoehtoa, mistä sai valita sapuskansa. Nam. Molemmat vaihdot meni myös tosi joutuisasti. Hyvin ehdittiin eikä jouduttu odottelemaan turhia.


Kahvin saamisen kanssa oli sen sijaan ongelmia molemmilla vaihtokentillä. Milanossa sain pienen espresson tilatessani tavallisen kahvin. Tästä viisastuneena päätimme Hong Kongissa mennä Starbucksiin, josta nyt ainakin saa tavallista kahvia. Tilattiin sitteen kofeiinin puutteessa isot kahvit ja tässä tulos:


Jo oli kahvilla kokoa!







Tossa mukissa tai pikemminkin tuopissa oli varmaan lähemmäs litra kahvia. No eipähän enää loppumatkalla tarvinnut juoda.










Oli ihan mielenkiintoista, että lennettiin aamusta aamuun. Helsingistä lähdettiin aamun sarastaessa ja Hong Kongissa oltiin aamulla. Alla vähän kuvaa sumuisesta Hong Kongista kello kahdeksan nurkilla.













Tälläisissä tunnelmissa on siis reissu alkanut. Nyt on pakko painua pehkuihin ja toivoa, että uni tulee tänäkin yönä yhtä hyvin kuin eilen!

No kestääkö?
31.1.2014
 
Ollaan molemmat tosi hyvällä fiiliksellä reissussa. Niin paljon on ollut hämmästeltävää ja kummasteltavaa, ettei ole ehtinyt juuri muuta tehdäkkään. Matkakin meni ihmeen hyvin, en kiukunnut väsymyksissäni Olalle kertaakaan. Way to go minä!


6 kommenttia:

  1. Mukavasti näyttää reissu alkaneen. Hyvää alkanutta Hevosen vuotta ja terkkuja Hämeenkoskelta, Tampereelta ja Lieksasta. Hauskaa että näin blogin välityksellä mekin päästään matkalle mukaan. Terveisin Mooses & co

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks :) Juu varsin hyvin on reissu alkanut eikä olla vielä edes kovin punaisiksi palettu!

      Poista
  2. Hyvä Ellu! Eikö Ollikaan kiukutellut sulle ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se tainnu. Vieläkin ollaan melko hyvässä sovussa, kummaa :D

      Poista
  3. Moi!
    Hienoa, kateeksi käy. Täällä Isojokiset pakkasessa ja tuiskussa värjöttelemme!
    Tsempiä molemmille!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teilläkin just upea reissu takana :) Eiköhän se kevät sinnekin viimein tule :)

      Poista

Voit kommentoida myös anonyyminä!