perjantai 12. syyskuuta 2014

Aurinkoisempia kelejä ja suomirokin helmiä

Moi taas.

Täällä on vaihteeksi aurinkoa ilmassa kelien ja myös mielialan puolesta. Ollaan viime päivinä ajeltu melkoisesti ja nyt ollaan Nuriootpassa, josta on matkaa Adelaideen sellainen 70 kilometriä. Viime postauksessa valitin, että NSW:n ja Queenslandin outbackmaisemat on ihan samanlaisia, mutta ilokseni sain huomata, että mitä lähemmäs tultiin Victorian ja South Australian rajaa, sitä vehreämmäksi kasvillisuus muuttui. Nyt ollaankin niin rannikolla, että kuivuus on kaukainen muisto vain.

Tähän menneeseen viikkoon ei hirveästi ole muuta mahtunut kuin ajelua. Dubosta ollaankin ajeltu jo sellaiset reilut 1000 kilometriä. Ainiin kun lupailin, tässä vähän parhaita paloja Taronga Western Plains Zoo -eläintarhasta:


Hymypoika antaa kirahville porkkanaa

Eiiiii ylety...

Happy Hippon kaveri hippo

Iisoja kilppareita

Vompsua sai silittää!

Tiesittekö muuten, että kirahvi ei ylety nyhtämään maasta heinää ellei se harita sen etujalkoja? Me ei ainakaan tiedetty. Oli muuten melko hassu näky!

Just tän heinätupsun mä syön!

Lämpötiloista myös viimeksi valittelin, niin nyt ollaan sitten tarettu ihan hyvin. Päivisin yli kahta kymppiä ja öisin jossain kympin nurkilla.

Älä valita, ei oo kylmä!

Toissapäivänä ajeltiin Milduraan, Victoriaan ja oltiin siellä yö ja eilen ylitettiin raja South-Australiaan. Tänne ei saa tuoda mitään hedelmiä tai vihanneksia, ettei hedelmäkärpäset leviä. Rajan jälkeen oli oikeen quarantine station, jossa tarkastettiin, että mitä sieltä jääkaapista löytyy. Meiltä ei löytynyt mitään kiellettyä, koska oltiin ahdettu kupu täyteen omenoita ja banaaneja edellisenä iltana (eikä ne kyllä muutenkaan olis siellä jääkaapissa ollu..).

Welcome to South-Australia!

Olaan iski aamulla joku vatsapöpö ja se on voinu vähän heikosti tänään. Olan maatessa sohvalla kävin pyörimässä kylällä ja kuvailemassa maisemia. Tää on vihreä paikka!


Kesänurtsi!

Herkku

Kylän raittia

Sain muuten mun Nokialaisen offline radion päivitettyä ja näinä menneinä satoina kilometreinä on Panamiñossa raikannut suomirokki jos jonkinlainen. "Lada ajaa kylän raitilla, lada ajaa ja stereot soittaa..." ja sitä rataa. Paras (tai oikeastaan kauhein) oli ehkä kuitenkin biisi "Suuret pallit tulessa". Tässä vielä teillekin tämä suomimusiikin helmi:



Ei muuta kun jatketaan rokkaamista, sillä herranjumala pallit palaa!

Terkuin Elina ja Ola

4 kommenttia:

  1. Hyvää viikonloppua :)
    Mooses & co

    VastaaPoista
  2. Hei, osaatko kertoa jotakin Australian tiemaksuista, joita ainakin isoissa kaupungeissa/niiden läheisyydessä on, kuinka toimivat? Kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    2. Me ollaan tietulleihin törmätty vaan Sydneyssä ja Brisbanessa. Molemmissa paikoissa tulliteitä on melko vähän ja kun naviin valitsee reittiasetukseksi, että vältä tulliteitä, ei ongelmia tule. Tullitiet sijaitsee yleensä melko keskustassa ja niitä on vaan isoimmissa kaupungeissa. Me ei noiden isojen kaupunkien keskustoissa paljoa olla ajeltu. Brissessä kun oltiin, mentiin keskustaan junalla.

      Poista

Voit kommentoida myös anonyyminä!