lauantai 20. syyskuuta 2014

Adelaide ja Victor Harbor

Hello!

Nyt ollaan sitten aloitettu meidän road trip part 2, eli Adelaide-Sydney. Adelaidessa vietettiin nelisen päivää, jonka jälkeen jatkettiin matkaa Victor Harboriin.

Adelaidessa ei ollut kovinkaan paljoa nähtävää. Ensimmäinen yö vietettiin motellissa Glenelgissä, joka on vähän kuin Adelaiden Bondi Beach. Upeaa rantaa ja rentoa meininkiä. Kelikin suosi meitä ja käytiin jopa juomassa kevään ensimmäiset terassioluet. Motellina meillä oli Best Western Ensenada Motor inn, joka oli ihana. huoneen hintaan kuului lisäksi huoneeseen toimitettu aamupala. Ai mitä luksusta :).

Kevään ensimmäiset (ja toiset)
Aamupalaa huoneeseen
Glenelgin rantakatua

Motelliyön jälkeen ajeltiin keskustaan ja reiriydyttiin yhden hostellin takapihalle. Paikka ei ollut kovin kiva, sillä se oli vilkkaassa risteyksessä ja melua riitti. Ajoi kuitenkin asiansa ja päästiin kävellen tutustumaan kaupunkiin. Ainoa mainitsemisen arvoinen asia oli Central Markets, jossa oli myynnissä jos jonkinlaista ruokatarviketta. Oli tuoretuotteita, kahvilatuotteita, terveystuotteita, lihaa, kalaa jne.. Harkittiin myös, josko oltaisi lainattu pyörät (niitä sai ilmaiseksi lainaan päivän ajaksi) ja kierrelty enemmän kaupungilla, mutta keli oli sen verran epävakaa, että jätettiin väliin. Viimeinen yö Adelaidessa vietettiin kaupungin pohjoispuolella karavaaniparkissa. Siinäpä se kaupunki lyhykäisyydessään. Tästä jatkettiin sitten Victor Harboriin, joka oli huomattavasti mielenkiintoisempi mesta!

Central Markets
Victor Harbor on vajaa 14 000 asukkaan rantakaupunki noin 80 kilometriä etelään Adelaidesta. Saavuttiin kaupunkiin keskiviikkona ja vietettiin siellä 3 yötä. Ensimmäinen yhdellä ilmaisella leirintäalueella, mutta siellä ei ollut lainkaan kuuluvuutta (siis nettiä), joten seuraaviksi öiksi siirryttiin Showgroundille, joka maksoi sähkön kanssa 20 taalaa/yö. Tämä oli ihan hyvä veto, sillä yöt oli sen verran viileitä, että ilman lämppäriä oltaisiin jäädytty.

Villahousuissa tarkenee!

Victor Harbor oli varsin mukava pikku kaupunki. Upeaa luontoa ja rantamaisemaa. Lähellä rantaa sijaitsee Granite Island -saari, jolle pääsee siltaa pitkin kävellen, tai vaihtoehtoisesti heppakärryillä. Saarella asustaa pingviinejä, sekä hylkeitä. Me ei onnistuttu näkemään yhtään pingviiniä, mutta yksi hylje sentään lekotteli vedessä rannan läheisyydessä. Melko lähellä kylää sijaitsee Urimbirran eläinpuisto, jossa käytiin tekemässä sitä, mikä on parasta Australiassa, syöttämässä kenguruita. Siihen ei kyllästy koskaan!

Luontoa Victor Harborissa

Ahneita kenguruita

Olisko lisää..?

Oli siellä myös pari krokoa

Päästiin kokeilemaan kärmestä
ja silittelemään koalaa..
Satuttiin Victor Harboriin hyvän aikaan, sillä siellä järjestettiin Rock´n Roll -festarit tänä viikonloppuna. Oli komeita autoja ja kauniita naisia.

Näitä ei ookkaan näkyny Lahden Cruisingeissa!

Isälle Challenger



Tälläi ois ollu myynnissä

Cadillac 59. On se vaan aina yhtä komee <3

Näillä ei vissiin oikeesti ajeta, kun kaikkien konehuone oli näin siisti.
Festareiden jälkeen aloitettiin sitten meidän road trip ja ajeltiin ekat 60 kilsaa kohti Melbournea. Saa nähdä mihinkä asti tänään keritään. Ainiin. Ostettiin lentoliput kotiin. Phuket -Helsinki 21.12.2014. Eli jouluna kotona. Ikävä on jo kova <3. Tonne Phukettiin täytys tietty ensin jossain välissä päästä :D.

Näkemisiin :) Siihen ei olekkaan enää niin kovin pitkä aika!

Terkuin Elina ja Ola

2 kommenttia:

  1. Tänä aamuna ensimmäinen räntäsade meillä, lämpömittari nollassa. Pikainen ulkoilu ja uuninpankolle.. Toivottavasti on jo kunnon talvi: lunta ja mukavan pieni pakkaskeli, kun tulette jouluksi!
    Mooses & co

    VastaaPoista
  2. Juu sitä mekin toivotaan, ettei nyt ainakaan räntäsadetta olisi enää silloin. On se joka tapauksessa varmasti aika kylmä pudotus saapua sinne keskellä talvea :D

    VastaaPoista

Voit kommentoida myös anonyyminä!