maanantai 28. huhtikuuta 2014

800 kilometriä Brisbanesta

Moikka!

Ton verran ollaan ajeltu jo Brisbanesta kohti Cairnsia. Matkaa on vielä jäljellä sellaset 900 kilometriä. Taitaa tässä siis vielä jokunen päivä vierähtää. Toissapäivänä lähdettiin Rockhamptonista ja ajeltiin noin 200 kilsaa pieneen St Lawrencen kylään, josta löytyi aivan mahtava leirintäalue! Täällä on ilmaiset kuumat suihkut ja tosi siistit vessat. Tilaa on myös vaikka kuinka paljon. Matkalla tänne pysähdyttiin yhdelle leirintäalueelle, missä oli Driver Reviver, josta sai ilmaista kahvia ja teetä. Tälläisiä on aina siellä sun täällä ympäri Ausseja pitämässä väsyneistä kuljettajista huolta. Kuin upeeta?

Ilmaista kahvia Driver Reviveristä

Eilen käytiin lenkkeilemässä kylän keskustassa, josta ei paljoa mitään löytynyt (liekö ihmekään, sillä asukkaita täällä on noin 200). Keskustassa oli pieni general store ja baari/hotelli. Hieman sivummalta löytyi posti ja poliisiasema. Toimiva rautatieasema kylästä väen vähyydestä huolimatta löytyi. Täältä pääsee junalla Cairnsiin ja Brisbaneen. Päivä oli kuuma ja tuo reilun tunnin lenkki meinasi viedä meiltä hengen. Huh huh. Onneksi muistettiin ottaa vetta mukaan.

St Lawrence police station

and railway station

Olin katsonut kartasta, että päästään tekemään näppärästi ympyrä ja nähdään samalla koko kylä. No. Aikanopeasti meille selvisi, ettei puoliakaan karttaan merkityistä teistä oikeasti ollut olemassa. Niimpä päädyttiin rämpimään metsään ja lopulta jouduttiin palaamaan samaa reittiä takaisin mitä mentiinkin. Tää myös ehkä noin tuplasi suunnitellun lenkin pituuden.


Ihan selkeästi tie, right?

Takaisin selvittyämme olikin sitten aika pestä nyrkkipyykkiä ja taas meinasi kuolema tulla. Lavuaari sijaitsi mukavasti auringossa ja lämpöä oli varjossakin jo 30 astetta. Siinä pyykätessä ensi alkuun pelkäsin, että kuolen kuumuuteen ja vartin päästä etten kuolekaan. Hengissä kuitenkin selvisin, mutta urakan jälkeen en kyennyt tekemään muuta kun puuskuttamaan, makaamaan ja täyttämään vesipulloa viiden minuutin välein.

Pyykkiurakasta selvittyäni olikin sitten aika värjätä hiuksia. Väri vaihtui tummaan. Ola totesi värjäyksen jälkeen, että "Ompa sulla paljon tukkaa. Vaalea ei näyttäny yhtään noin paksulta, nyt sun naama katoaa tonne tukan alle." :D Liekö toi sitten kehu vai ei. No ite ainaskin tykkään.

Iltasella paisteltiin vähän banaanilettuja ja katseltiin telkkusta My Kitchen Rules:ia, johon oon jäänyt ihan koukkuun. Telkun antenni oli rikki jonkun aikaa ja nyt Rockhamptonista Ola haki uuden, niin taas näkyy. Ah mitä luksusta <3.

From this
to his

Nyt lähdetään jatkamaan matkaa kohti Mackaytä. Matkalla pysähdytään ehkä yöksi tai pariksi riippuen fiiliksistä. Tänään on vähän pilvisempi keli, joten ei tuu ehkä ihan niin kuuma autossa. Toivottavasti.

Terkuin Elina (ja Ola)

5 kommenttia:

  1. Terve!
    Yksi aussien paras näköalapaikka on Ei meo Hotel Eimeo. North to Mackay via Mackay Bucasia Rd. > Left to Eimeo Rd. joka muuttuu ihan lopussa Mango Avenueksi > tie loppuun ja sieltä löytyy Eimeo Hotel. Jos meette niin menkää päiväaikaan ja aurinkoisella säällä. T. Hanski

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä Hannu, täytyy käydä kurkkaamassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OK, Ostakaa pullo Stohlisnajaa ja paketti rusinoita ja mixatkaa ne ja sitten hyvää VAPPUA!!!!

      Poista
  3. Paljon onnea Elinalle
    ja terveisiä sekä hauskaa vappua molemmille!
    A&P&M

    VastaaPoista

Voit kommentoida myös anonyyminä!