sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Maailman valkoisinta hiekkaa


Terveisiä Jervis Baystä!

Jervis Bay sijaitsee noin 160 kilometriä Sydneystä etelään ja junamatka tänne kestää reilut 3 tuntia. Tultiin tänne viime tiistaina moikkaamaan tuttavaperhettä. On ollu tosi mukavaa ja meitä on ajelutettu ympäri kyliä. Ollaan käyty lasten koululla ja lenkitetty ihanaa Nuggettia.

Nugget















Täältä löytyy paljon upeita rantoja ja yhdellä niistä on maailman valkoisinta hiekkaa.


  

Perjantaina käytiin katsastamassa isännän kanssa paikallista country clubia. Oli aika siistiä, kun mummot (siis oikeesti mummot, ainakin yli 70 v) joras Elvistä ja muuta roketti rollia.  Asiakaskunta oli tosi laaja, 20-80 vuotta ja se oli upeeta. Viinin maistelun lisäksi tuli hiukan tanssittuakin, sillä vastaan tuli innokas tanssinopettaja, joka halusi opettaa mulle jiveä ja salsaa. Hauskan illan päätteeksi kotiin meidät kuskattiin pikkubussilla, joka hakee ja vie klubin jäsenet ilmaiseksi. Upeeta palvelua. Livemusan lisäksi klubi tarjoaa paljon erilaisia harrastusmahdollisuuksia (esim. tennistä, keilausta, golfia ym.), jotka ovat jäsenille maksuttomia. Ja jäseneksi pääsee vajaan 10 taalan vuosimaksulla. Ei meillä Suomessa tosiaankaan ole tälläistä palvelua tai edes tälläisiä klubeja.

Lauantaina ei edellisen illan juhlinta tuntunut juuri missään joten käytiin ajelemassa maastossa maasturilla. Tänään kalastettiin ja vedettiin rengasta veneen perässä. Hurjaa touhua! Ola ei tippunu kyydistä millään ja muakin pelotti vaan vähän. Perheen pienin jäsen (4 vuotias) oli myös melkoinen hurjapää. Mä sain lisäksi ensimmäisen ja isoimman kalan (ei se tosin mikään kovin suuri ollut, mutta isompi kun suomalaiset pikkufisut)! Ai että oli hyvää paistettuna. Hurjien seikkailujen lisäksi ollaan syöty super hyvää ruokaa! Lammas on mun uus lemppariliha! Myös suomalainen makaronilaatikko ja hapanokorput maistui tosi hyvältä pitkästä aikaa.

Isäntäperheellä on täällä upea talo. Löytyy poreamme ja jopa sauna, jossa tulee tosi hyvät löylyt, mutta se onkin suomalaisen tekemä. Ollaan myös juotu litratolkulla Juhlamokkaa :D.

Hurjaa menoa!

Metsäpalot on täällä yleisiä

 
Paikallista pihkaa tai jotain...

Tämä seikkailu lähenee loppuaan ja huomenna suunnataan takaisin Sydneyyn. Vuokrasopparia on vielä 2 viikkoa jäljellä ja näissä kahdessa viikossa yritetään löytää joku camper van, jolla voitaisiin pikku hiljaa alkaa taittaa matkaa pohjoiseen, sillä täällä oli eilen syksyn ensimmäinen päivä.

Isot kiitokset Anulle, Karille, Ericille, Emmalle ja Alexille kun olette meitä täällä jaksaneet!

Tapaamisiin ja uusiin kuulemisiin!

Elina ja Ola

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida myös anonyyminä!