torstai 27. maaliskuuta 2014

Kohta ollaan Queenslandissa

Vaan ei ihan vielä...

Woolista lähdettiin tiistaina ja ajeltiin hitaasti toiseen pikkuruiseen kylään, Lawrenceen. Lawrencessa asukkaita on alle 400 eli sellainen vähän Ruuhijärveä isompi paikka. Erona Ruuhijärveen on se, että täältä löytyy kauppa, taverna, posti ja poliisi. Kaupan ja tavernan välistä löytyi mukava leirintäalue, jossa oli iso nurmikenttä ja vessat. Parkkeerattiin Panamiño puun alle, käytiin ostamassa jädet kaupasta ja suunnattiin oluselle tavernaan.

Lawrencen kyläkauppa

Keskiviikkona keli oli sateisen harmaa, niinkun se on ollut viime päivät. Heräilyn jälkeen lähdettiin ajelemaan Yambaan, mistä löytyi upea kivikkoinen ranta. Tuulen vuoksi aaltoja oli melko paljon ja suolaa leijaili mereltä. Viihdyttiin rannalla hyvä tovi tuijottelemassa aaltoja ja kuuntelemassa merta. Kotirintamalta tulleiden ikävien uutisten takia mieli on ollut maassa viime päivinä ja meren rauhoittava kohina ja harmaa keli jotenkin kummasti lohduttivat.


Karua mutta silti kaunista


Tykästyttiin Lawrenceen ja sen tunnelmaan niin paljon, että päätettiin palata sinne vielä toiseksi yöksi. Illalla käytiin tavernassa syömässä. Tavernan ruoka oli saanut jopa Sydney Morning Heraldilta huomiota, joten odotukset olivat korkealla. Ei petytty, ruoka oli tosi hyvää!


Ola söi pork bellyä ja mä chili katkarapuja, nam...


Torstaina, eli tänään, jätettiin Lawrence taakse. Tarkoituksena oli ajella Ballinnaan, joka on jo melko lähellä Byron Baytä, mihin meidän yksi kaveri on tulossa nyt viikonlopuksi. Pysähdyttiin kuitenkin melko paljon etelämmäksi Broadwateriin erään suomalaisen Hannun suosittelemana. Hannu kirjoitteli meille tänne blogiin, että tässä on yksi hyvä karavaanipuisto jossa kannattaa poiketa. Kaivattiinkin jo kuumaa suihkua ja pyykinpesukonetta (eikä suomalainen seurakaan pahitteeksi ole), joten päätettiin jäädä tähän yöksi. Hintakaan ei tällä kertaa järkyttänyt meitä, 22 taalaa/yö. Iltasella pestiin pyykkiä, grillailtiin Hannun tarjoamia t-bone steakkeja sekä turinoitiin. Hyviä pihvejä ja hyvää seuraa :).

Huomenna jatketaan varmaan Ballinnaan. Vähän kauhistuttaa seuraavien öiden yöpaikat, sillä nopealla silmäyksellä Byron Bayn nurkilta (melkoinen turistirysä) ilmasten tai edes halpojen yöpaikkojen löytäminen on melko haasteellista.

Terkuin Ellu ja Ola

No kestääkö?
27.3.2014

Ollaan oltu vähän allapäin molemmat tässä viime päivinä, joten toisen seura ja lämmin kainalo on ihanaa <3. Nää on niitä syitä, miks ihmisen on parempi toisen kanssa.


1 kommentti:

  1. Ellu & Ola lukekaa tää
    http://www.bom.gov.au/Cgi-bin/wrap_fwo.pl?IDN36601.html

    VastaaPoista

Voit kommentoida myös anonyyminä!