sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Kahvia ja suklaata mahan täydeltä

Howdy!

Taas on aika päivitellä blogiin päivän seikkailuja. Eilen ajeltiin jo toiseen kertaan Mareeban Drive in -leffateatteriin yöksi. Valkokankaalla pyöri tällä kertaa Muppet ja Captain America winter soldier. Mulle kävi vähän huonosti, kun ruvettiin katsomaan Captain Americaa. Leffa oli heti alusta alkaen lähes pelkkää räiskimistä ja jostain syystä se rupeaa kamalasti väsyttämään mua :D. Puolisen tuntia sain pidettyä itseni väkisin hereillä ja sitten uni voitti (tosin kamala räiskintä häiritsi ajoittain nukkumista).

Aikaisen nukkumaan menon vuoksi olinkin sitten tänään aamulla hereillä ennen kahdeksaa. Ola ei oikein innostunut tästä ja sain rauhassa touhuilla hetken. Aamupalan jälkeen lähdettiin ajelemaan Coffee Worksiin. Se on eräänlainen museo-kahvila-lahjatavarakauppa. Sisäänpääsy kahvimaailmaan maksoi alennusesitteen kanssa 14 taalaa per nuppi ja sillä sai kierrellä museossa, sekä maistella yli 20 kahvilaatua, erilaisia teitä, suklaita ja kahvilikööreitä niin paljon kuin maha veti. Aloitettiin (ja yllättäen myös päätettiin) kierros maistelemalla kahveja ja suklaita.

Kahvi maailmalla

Namm suklaata...

Kahviliköörejä

Osa maisteltavista kahveista

Lisää kahvia ja kyllä maistuu..
Kevyen kofeiinikooman hankinnan jälkeen suunnattiin museoon. Aluksi jokainen otti kapulan, joka toimi äänioppaana. Erilaisissa laitteissa ja tauluissa oli numeroita, minkä näippäilemällä kapulasta pystyi kuuntelemaan selityksen laitteesta tai taulusta.

Tälläinen Tour mate ohjasi museokierrosta

Museo oli upea. Siellä oli uskomattomat määrät erilaisia kahvikoneita, -pannuja, -paahtimia, -myllyjä ym. kahviin liittyvää tavaraa. Kierreltiin museossa likemmäs pari tuntia ja löydettiin ihan sattumalta kahvipannu suoraan Suomesta! Tässä pannussa oli kaksi toimintoa: kahvin keittämiseen pannussa oli suodatin, jonka läpi kaadettiin kuuma vesi. Tämän jälkeen pannu alaosassa olevaan tulipesään tehtiin tuli ja se piti kahvin lämpimänä. Pannussa oli myös savupiippu. Alempana kuva tästä ihmeestä. Alla olevissa kuvissa näkyvät numerolaput ovat niitä numeroita, mitkä kapulaan piti painella, jotta kuuli tarinan vempeleestä.


Maailman ensimmäinen kahvikone
1800 luvun lopusta
Tämä kahvinpaahdin oli vielä käytössä
Tarinaa kahvin historiasta
ja sitten tuli mukaan suodatin...
Kahvi saapui Eurooppaan
(klikkaamalla suuremmaksi, näkee lukea)
Kahvipannu suoraan Suomesta
1900 luvun alusta!
Sairaille tehtyjä kahvikuppeja, jotta kahvi ei läikkyisi
Kahvipannu ja leivänpaadin samassa
Suklaapannu
Siinä piti olla sekoitin,
koska suklaa ei liukene veteen
Sähköinen maidonlämmitin
1900 luvun alusta
Teenkeittimiä, joissa oli kello ja valo
Tässä oli myös herätyskello
Teepannu, jossa tee haudutettiin kyljellään,
jonka jälkeen pannu käännettiin pystyasentoon
jolloin teenpurut jäivät pannun yläosaan

Tälläinen itseohjattu museokierros oli kerrassaan loistava. Jokainen sai kierrellä omaan tahtiin ja kuunnella tarinoita juuri niistä tavaroista ja asioista, jotka kiinnostivat itseään. Monen muunkin museon pitäisi hyödyntää tätä tekniikkaa.

Museon kiertämisen jälkeen syötiin lounasta (ja vähän lisää kahvia ja teetä ja suklaata) ja lähdettiin kohti ruokakauppaa. Kaupasta tarttui mukaan kalaa ja jauhelihaa huomiseksi. Ostostelun jälkeen kurvailtiin parin kymmenen kilometrin päähän leirintäalueelle, jossa ollaan ehkä pari yötä.

Om nom...

Hah, tulipahan vielä mieleen, että eilen ennen kun lähdettiin kohti elokuvia valitin olalle vilua. Ola sitten kaivoi lämpömittarin esiin ja joo... Kylmähän se oli. Kuinkahan mä ikinä selviän Suomeen tulosta?

Mua palelee!

Täällä on taas pilvistä ja sateista. Onneksi sade on kuurottaista ja tihkua eikä säätiedotuskaan lupaile mitään rankkasadetta. Sateesta huolimatta täällä ei tosiaan oikeasti ilmeisesti ole kylmä vaikka mun kroppa niin mulle välillä uskottelee. Ehkä jo huomenna paistaa...

Terkuin Ellu ja Olli

Panamiño ja sen pikkuveljet

3 kommenttia:

  1. Kiitos kirjoituksistasi. Uusi päivitys on aina odotettu juttu. Se saa hyvälle mielelle. Kivoja seikkailuja teillä taitaa riittää, mutta olkaa kuitenkin tarkkoja missä ikinä liikuttekin. Meilläkin on nyt kesä, helleraja rikottiin jo Turussa ja Lahdessakin. Turvallista matkaa edelleen teille molemmille. Tv. P &M

    VastaaPoista
  2. Kiitosta,oli taas kiva olla teidän matkalla mukana,museo tosi mielenkiintoinen.
    Mukavaa matkanjatkoa...

    VastaaPoista
  3. Hauskoja vempaimia ja herkullisen näköisiä suklaaherkkuja! Varmaan hintansa väärti tuo museoreissu. Totta se muuten on, vaikka perjataina epäilin: oikein lämmin viikonloppu takana ja +28 tänään! Lämmintä riittää koko viikoksi, vaikka ihan näihin lukemiin ei pariin päivään olla pääsemässä. Toivottavasti vältytään pahoilta ukkosilta. Mukavia kelejä myös sinne,
    toivottaa Mooses&co.

    VastaaPoista

Voit kommentoida myös anonyyminä!